Modne kolekcije proljeće/ljeto pokazale su bezvremensku bitku između funkcionalnog i estetskog. Uzimajući praktičnost androgenih stilova i dajući im ženstvenost, dizajnerima je omogućeno da na modnim pistama zabljesnu sa strukturiranim dizajnima. Preveliki džepovi, višeslojni stilovi, teksture i oblici i onaj osjećaj opuštenosti. Stella McCartney i Victoria Beckham čekaju u redu. Ovo proljeće/ljeto teško je izbjeći očitom treperenju raskoši i pokazivanju kontrasta obilnim teksturama i sukobljenim grafikama.


Kako je afrički način života uvelike utjecao na izglede modnih pista, tako je Kryolan proljeće/ljeto ’16 trendlook ušao u tu kulturu s kreativnim izgledom koji istražuje neočekivano. Samozadovoljan, ekspresivan izgled s dramatičnim dizajnima koji su stvoreni izravno iz srca kulture za iznimnu grafičku prezentaciju.

Make-up je umjetnost. Umjetnost je make-up. Ili obrnuto, inspiracija i veza između umjetnosti i make-up je na najvažnija. Korištenje gvaša, obojanih ulja za usne, izrazitih grafičkih linija i oslikavanje tijela prema uzorcima Kryolan P/LJ’16 izgled ulijeva energiju, individualnost umjetnosti.


Izrazite grafičke linije, poveznica s Dolce&Gabbana, Prada & Missoni, pokazuju skriveni utjecaj tradicionalnog, ceremonijalne afričke plemenske oznake nadahnjuju model s osobnošću i snagom. Kod oslikavanja tijela, model se može promatrati jednostavno kao prazno, živo platno, čime dopušta ljepoti da bude otkrivena u artističkom, kreativnom obliku koji se ne očekuje.

Jedno je sigurno Prints & Colors kao i Lines & Strokes pokazuju kako Kryolan proizvodi omogućuju ekperimetiranje; usudite li se stvoriti nešto osebujno?

Make-up Artist: Paul James Merchant & Gemma Horner | Fotograf: Marc Hayden.